Високите токчета са една от най-сериозните жертви, които красотата изисква.

...
 
 
Високите токчета са една от най-сериозните жертви, които красотата изисква.
Коментари Харесай

На токчета цял ден? Няма проблеми…с тези 9 съвета!

 

 

Високите токчета са една от най-сериозните жертви, които хубостта изисква. Толкова е неловко, от време на време даже мъчително, изключително в горещо време. За да улесним живота на любителките на този вид толкоз женствени обувки, събрахме 9 съвета, с помощта на които носенето на токчета ще престане да бъде адско изтезание. 

Сутрешно загряване

Сутрин масажирайте краката си в продължение на пет минути. Няколко минути елементарна гимнастика: правете ротационни придвижвания с краката, с цел да се затопли ставите.

„ Грим “ за краката

На сутринта си коства да отделите време на няколко процедури, като употребявате специфична пудра за краката. Тя ще всмуква непотребната влага, ще дезинфекцира кожата и ще предотврати неприятната миризма. Препаратът за мазоли пък би трябвало да се ползва тук-там, които са претрити от обувките – той е натурален лубрикант и ще омекоти краката и понижи триенето.

Нанесете пластира авансово

Няма потребност да се надявате на шанс и да изчакате, до момента в който се появи мазолът на крайници. Ако знаете, че краката ви не реагират добре на нови обувки, защитете евентуалните слаби места. За да ги определите, след закупуване, облуйте новите обувки и се разходете из жилището: където усетите даже най-малкия дискомфорт, имате потребност от лейкопласт.Определете авансово къде ще се търка обувките. За всяка обувка можете да намерите специфични стелки. Те ще създадат обувките по-удобни и краката ще страдат по-малко.

Почини си денем.

По време на обяд или отмора за цигара, пробвайте се да дадете отмора на краката си. Например, отделете 2 минути, с цел да повторите утринната гимнастика. Ако работите на масата и краката ви са скрити от другите, тогава обувките могат да бъдат отстранени въобще, най-малко за известно време. Също по този начин не е ненужно да носите спрей за изстудяване в чантата си, което понижава дискомфорта (дори можете да го приложите върху чорапогащи).

Вани и масаж вечер

След прибирането вкъщи и (най-накрая!) събуването на токчетата няма да бъде ненужно да се вземе противоположен душ или да направи вана за крайници: топла вода с масло от чаено дърво, ментол, евкалипт или единствено цитрусови филийки. Когато легнете да почивате, поставете възглавница под краката си, тъй че краката да са по-високо. Това ще обезпечи бърз отлив на кръвта.

Носете обувките авансово

Всеки нов чифт обувки има възможност да ви създадат мазоли, само че това може да се избегне. Например можете да сложите торбички с вода в обувките си и да ги поставите в торбичка в хладилника за една нощ.

 

Тренирайте краката си

Колкото по-силни са мускулите на прасеца, толкоз по-лесно ще бъде за вас да носите токчета. Има доста извършения за прасец, само че най-лесно е да вършиме серии повдигания и спускания на пръсти.

Нека летните обувки са с половин номер по-големи

Каквото и трикове да употребявате, в случай че обувките ви са точния ви номер или леко умалени, до вечерта ситуацията ще е плачевно – краката се подуват от жегата. Вземете безусловно половин размер по-големи от нормалния ви и ходенето ще стане по-лесно.

 

В умозаключение, ние прибавяме, че комфортът е доста по-голям от външния тип. Сега е настоящо удобството и практичността в модата, тъй че в случай че високите обувки предизвикват тежък дискомфорт, просто помислете за други обувки и оставете токчетата за специфични мотиви.

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР